Liitto tekee syksyllä opintomatkan Norjan länsirannikolle. Matkan ajankohta on 29.9. – 4.10. Matkalle mahtuu mukaan n. 35 osallistujaa. Matkan tarkoituksena on tutustua Norjan marjantuotantoon ja vierailla kattavasti eri kohteissa Norjan länsirannikolla Bergenin seudulla. Ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostitse maija.soukainen@hmlry.fi tai puhelimitse: p. 09 5841 6534

Ohjelma:

Lentoaikataulu / Finnair:

29.9.2019      Helsinki – Bergen 15:40 – 16:35 AY941
4.10.2019      Bergen – Helsinki 11:45 – 14:40 AY942

Sunnuntai 29.9. – Tervetuloa Bergeniin!

Suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle 2 tuntia ennen koneen lähtöä.
Finnairin lento AY941 lähtee Helsingistä klo 15:40 ja saapuu Bergeniin klo 16:35. Englanninkielinen oppaamme on vastassa lentokentällä. Kuljetus keskustaan ja majoittuminen Augustin-hotelliin. Ilta vapaa.

Maanantai 30.9. –Solneset Gård ja kaupunki tutuksi

Aamiaisen jälkeen lähdemme ensimmäiseen vierailukohteeseemme n. 30 minuutin päähän Bergenin keskustasta. Vierailemme Solneset Gård-tilalla, jossa tutustumme tilaan ja mansikkapeltoihin sekä kuulemme luennon mansikoiden tuottamisesta ja sen haasteista Norjan länsiosissa. Nautimme tilalla myös kevyen lounaan. https://www.solnesetgard.no/. Lounaan jälkeen palaamme Bergeniin ja teemme n. 4 tunnin panoraamakaupunkikiertoajelun. Näemme kierroksen aikana kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä mm. ostoskadut, vilkkaat kalamarkkinat, Art-Nouveau -tyylisen teatterin ja huolella restauroidun Bryggen hansakauppiaiden alueen, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintölistalle. Ilta on vapaa.

Tiistai 1.10. – Lofthus ja Nibio

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla n. 2,5 tunnin ajomatkan päähän Hardangeriin. Vierailemme Alvavoll Fruit & Cider -tilalla, joka sijaitsee aivan Lofthusin keskustan yläpuolella Hardangerin alueella. Tilalla tuotetaan omenoita, päärynöitä, luumuja, hunajaa, omenamehua ja siideriä, joita myydään maatilakaupasta.

Tutustumme tilan toimintaa ja teemme kävelykierroksen sekä maistelemme omenamenua ja siideriä. Syömme tilalla myös kevyen lounaan. http://www.alvavoll.no . Täältä jatkamme n. 10-15 min kävelyllä vierailulle läheiseen Ullensvangin tutkimuslaitokseen, tarkoituksenamme tavata Mekjell Meland.
https://www.nibio.no/om-nibio/adresser/vestlandet/ullensvang   Päivän päätteeksi palaamme Bergeniin.

Keskiviikko 2.10. – Vik & Vangsnes / Sognabær

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Vikin kuntaa, n. 3 tuntia ajoa, upeiden maisemien halki.
Tutustumme ensin paikalliseen Tinemeieret -vadelmamehun tuottajaan. Täällä myös maistamme kuuluisaa
”Gamalost” -juustoa. Kylmän buffet-lounaan nautimme Blix-hotellissa ennen kuin jatkamme matkaa Vangsnesiin. Seuraava vierailukohteemme on Sognabær & Handbutiken, jossa tutustumme tilan toimintaan sekä Arctic Tunne -tunnelirakenteisiin, jotka kestävät Länsi-Norjan vaativat olosuhteet. Tilan tuotanto perustuu vadelman ja mansikan viljelyyn. www.sognabaer.no  http://www.arctictunnel.com/indexSF.html
Myöhään illalla saavumme takaisin hotelliin.

Torstai 3.10. – Lærdal Grønt

Aamiaisen jälkeen lähdemme Lærdaliin, n. 3 tuntia Bergenistä. Sognefjordin sydämessä sijaitsee Lærdal – vehreän kunnan rehevä laakso. Lærdalselvin varrella on maatiloja, joilla on rikkaat maatalousperinteet. Alueella  kasvaa kaikki kirsikoista ja vadelmista perunaan ja porkkanaan. Vierailukohteemme Lærdal Grønt SA on hedelmä- ja vihannesalan tuottajien yhteisyritys Lærdalissa. Alueelta myydään tuoreita marjoja ja kirsikoita ympäri maan koko kauden aikana. http://www.lg.no/  
Toinen käyntikohde tälle päivälle on vielä avoin. Päivän aikana nautimme lounaan Salmon Centre -ravintolassa. Paluumatkalla Bergeniin ajamme Snowmountainin läpi Aurlandiin ja pysähdymme ihailemaan Stegasteinin näköaloja.

Perjantai 4.10. – kotia kohti

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Klo 09:00 lähdemme hotellista Bergenin lentokentälle. Finnairin lento
AY942 lähtee klo 11:45 ja saapuu Helsinkiin klo 14:40.

Ohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

HINTAAN SISÄLTYY
* Finnairin reittilennot Helsinki-Bergen-Helsinki
* 1 laukku ruumaan maksimi 23 kg ja 1 käsitavara maksimi 8 kg
* Majoitus 5 yötä Augustin-hotellissa kahden hengen huoneessa, aamiainen
* Lentokenttäkuljetukset Bergenissä
* Ohjelman mukaiset bussikuljetukset ja vierailut
* 4 kevytlounasta, vesi, kahvi/tee
* Ohjelma englanninkielisen oppaan johdolla

Ilmoittautuminen viimeistään 10.7. sähköpostitse: maija.soukainen@hmlry.fi tai puhelimitse: p. 09 5841 6534

TERVETULOA MUKAAN!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto

Viljatie 4 C, 00700 HELSINKI
Puh. 09 584 16534