Tyrni

Tyrni kasvaa Suomessa luonnonvaraisena lähinnä merenrannoilla. Sen runsaan C-vitamiinipitoisuuden (200 mg / 100 g tuorepaino) takia sitä on alettu viljellä myös muualla maassa. Tyrni on kaksikotinen kasvi eli tuottaakseen marjasatoa se tarvitsee sekä hede- että emikasvit, parhaiten viljelyyn sopivat kotimaiset jalosteet Raisa ja Rudolf. Tyrnistä valmistetaan mehua sekä hilloa, lääke- ja kosmetiikkateollisuus on siitä kiinnostunut.

Suomessa viljeltävät lajikkeet

Raisa ja Rudolf

Kotimaisia lajikkeita. Hyvä taudinkestävyys. Raisan marjat ovat pienehköjä. Rudolf on pölyttäjälajike. Vyöhykkeet I-V.

 

Tytti, Terhi ja Tarmo

Kotimaisia, uusia lajikkeita. Tytin ja Terhin marjat ovat hiukan suurempia kuin Raisa-lajikkeen. Tarmo on pölyttäjälajike. Hyvä taudinkestävyys. Vyöhykkeet I-V.

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto

Viljatie 4 C, 00700 HELSINKI
Puh. 09 584 16534