Sima kuuluu oleellisena osana vappuun. Tiesitkö, että myös mansikkapohjaista simaa on helppo valmistaa? Nyt on oikea aika panna mansikkasima käymään, jotta se valmistuu ajoissa ennen vappua. Mansikkasiman valmistuminen viileässä vie noin viikon.

Tarvitset:

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
2 sitruunan mehu
1 limen mehu
8 dl kotimaisia mansikoita (pakaste)
1/5 tl tuorehiivaa
Pullotukseen: sokeria ja rusinoita

Ohje:

  1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerit kattilaan. Sekoita niin, että sokerin sulaa. Lisää loput vedestä sekä sitruunan ja limen mehut, sekä kotimaiset mansikat. Kiehauta vielä kerran ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Liuota hiiva pieneen määrään nestettä ja sekoita nesteeseen. Anna käydä astiassa kelmun alla huoneenlämmössä noin 24 h. Siivilöi mansikat tarkasti pois ennen pullotusta.
  3. Pullota mansikkasima. Lisää jokaiseen pulloon pieni lusikallinen sokeria ja 1-2 rusinaa. Sulje pullo hyvin.
  4. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin kolme päivää. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
  5. Säilytä valmis sima viileässä ja nauti viikon kuluessa.
  6. Tarjoile kylmänä ja viimeistele juoma pakastemarjoilla

Lue lisää: Suosikkimarjojen viljelyoppaat edullisesti

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto

Viljatie 4 C, 00700 HELSINKI
Puh. 040 553 1236