Jos vielä ei ole tullut nauttia, niin nyt kannattaa. Kotimaiset vadelmat maistuvat tuoreeltaan sekä osana monenlaisia muita tarjoiluja esimerkiksi leivonnaisia tai smoothieita. Vadelmat muotoutuvat myös esimerkiksi hilloiksi ja pakasteiksi kuten kuningatarhilloksi lettujen kanssa. Kuningatarhilloon tarvitset vadelmien lisäksi mustikoita. Hillot ovat myös helposti muunneltavia. Oman maun mukaan kuningatarhilloon on helppo lisätä vaikkapa mansikoita. Yhtenä muunnoksena kerrotaan myös pohjalaisesta kuningatarhillossa, johon lisätään vadelmien ja mustikoiden lisäksi punaherukoita.

Kuningatarhillon mysteeri

Kuningatarhillon historia on oma mysteerinsä. Ensimmäinen maininta kuningatarhillosta löytyy ruotsalaisesta kotitaloudenhoidon opiskelijoiden keittokirjasta vuodelta 1903. Muilta osin kuningatarhillon syntytarina on jäänyt hämärän peittoon. Voi vain arvailla, onko kuningatarhillo ollut mahdollisesti jonkun kuningattaren mieluisin herkku.

Lue lisää: 10 knoppitietoa vadelman viljelystä

 

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto

Viljatie 4 C, 00700 HELSINKI
Puh. 040 553 1236