Luumupuut ovat Suomessa moneen kotipuutarhaan kuuluva osanen sekä myös ammattimaisen viljelyn kohde. Osa sadosta päätyy parempiin suihin jo suoraan tuoreeltaan. Luumua käytetään myös leivonnaisissa esimerkiksi hedelmäpiirakan ja kiisselin muodossa. Omena-luumumalja sopii hyvin ensimmäisten omenien ja luumujen valmistumisen aikaan. Aineksia tähän herkulliseen jälkiruokaan tarvitset ainoastaan:

2 dl vispikermaa

1 rkl kaakaojauhetta

1 rkl sokeria

1 prk (200 g) luumu-kanelirahka

200 g tuoreita luumuja

2 omenaa

Aloita vaahdottamalla kerma. Yhdistä kaakaojauhe ja sokeri. Sekoita seos kerman joukkoon ja lisää rahka. Poista luumuista kivet ja pilko kuutioiksi. Raasta omena. Sekoita hedelmät rahkavaahtoon kevyesti nostellen. Tarjoile halutessasi suklaarouheen, paahdettujen mantelien tai suklaarusinoiden kanssa.

Lue lisää: Luumun monet muodot

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto

Viljatie 4 C, 00700 HELSINKI
Puh. 040 553 1236